Innovációk az ország legnagyobb hajókiállításán

A Budapest Boat Show idén 27. alkalommal vár minden profit, amatőrt és érdeklődőt, aki a hajózás és vízi sportok terén informálódni szeretne. A kiállítás vasárnapig várja a látogatókat a HUNGEXPO területén.

A bemutatók, programok és kiállítók által átfogó körképet kaphat minden látogató a hazai hajós piacról, akár vitorlás, motoros vagy elektromos hajóról, illetve hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásról vagy kiegészítőről, felszerelésről legyen szó.

A korábbi évekhez hasonlóan az elmúlt év legnagyobb újdonságai is helyet kapnak a két pavilonban az Újdonság Pályázatnak köszönhetően. Bemutatkozik többek között a Bavaria legújabb elektromos hajója az E34 Sedan, mely első helyet nyert a pályázaton. Második helyen végzett az RS Venture Connect ParaSail vitorlás, és a dobogó harmadik fokára a Hírös Yacht Club Kft. WaveBoat 444-es modellje került. Hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások között az első helyet az NS360 Pro vezeték nélküli taktikai kompasz szerezte meg. Mögötte végzett a DSPA5 kézi tűzoltó eszköz, és harmadik helyet szerzett a DO-Q-MENT Kft. DOQdrive elnevezésű magán hitelesítő mobil megoldása.

Az F pavilonba költözött Programszigeten a látogatók hajószimulátorral, demo vitorlással találkozhatnak. A Bemutató Medence egész nap színes bemutatóknak és tesztvitorlázásnak is helyszínt nyújt.

A kiállítás idén csak hajósokat lát vendégül, hiszen elmarad a Budapest Motor Fesztivál, mely tavaly óta kísérő eseménye a rendezvénynek. Emiatt a szervezők a jegyárakat is mérsékelték, de hajóvezetői engedéllyel még kedvezményesebben lehet bejutni a kiállítás minden napján. Az árakról a rendezvény honlapján tájékozódhatnak: http://boatshow.hu/hu/belepojegy-arak

A csütörtökön indult Budapest Boat Show Exkluzív Napja az üzletkötéseket és a szakmai tapasztalatcserét, ismerkedést szolgálta elsősorban.

Az újdonságok részletesebb bemutatására pénteken került sor. A hivatalos megnyitó után az Újdonság Pályázat beszélgetés következett a GENERALI Kikötő Színpadon. Előadások keretében egyébként a július 26-28 között Balatonfüreden megrendezendő 50. Kékszalag Erste Nagydíjról, a Balatoni Hajózási Zrt. aktualitásairól lehet hallani, illetve több hazai versenyző és versenyszervező is megfordul a színpadon.

Bővebb információk a programokról a http://boatshow.hu oldalon a “programok 2018” menüpont alatt találhatók.