Ingyenes lesz a keszthelyi kutyás park és fürdőhely (likebalaton.hu)

Eddig csak Fonyódon és Balatonföldváron működött a Balatonnál kutyás strand, de egyre nagyobb a kutyás pihenők körében az igény, hogy négylábú kedvencükkel együtt pihenjenek és strandoljanak. Keszthely és környéke számos kutyabarát turisztikai attrakcióval rendelkezik. Az ideérkező és az itt élő kutyások számára idén nyártól külön fürdőhely is létesült.

A korábban városi szabad strandként ismert terület Keszthely és Fenékpuszta között található, megközelíteni vagy a kerékpáros úton lehet biciklivel és gyalog, vagy autóval a Keszthely-Fenékpuszta közötti Fenéki útról lekanyarodva.

A bicikliúton kihelyezett táblákkal óvatosságra, lassításra hívják fel a bringások figyelmét is a megnövekedett gyalogos és kutyás forgalomra.

A fürdőhelyre a belépés továbbra is ingyenes lesz, nem csak kutyás gazdikat várnak, bárki fürödhet ezen a partszakaszon – mondta el a likebalaton.hu-nak Sziládi-Kovács Tibor a kutyabarat.hu vezetője. Hozzátette: az idei évben a biztonsági előírásokat betartva a 3500 négyzetméter területen egyszerre 250 személy tartózkodhat. Egy csoport jelenleg 16 négyzetmétert foglalhat el, egy társaság átlagosan 2 kutyával érkezhet. Ha a park egy adott napon megtelne, arról a közösségi felületeiken és táblával is tájékoztatják a vendégeket.

A park területén, WC, mosdó, egy piknikkert és egy könyvsarok is működik, a kutyák pedig egy 500 négyzetméteres, külön körbekerített kutya játszótéren is szaladgálhatnak. Itt több játékeszközön tudják lefárasztani azokat a kutyákat, akiknek a fürdés nem lenne elég. Karika, rámpák, átugrós elem, asztal, szlalompálya, hinta és palló is szórakoztatja a négylábú kedvenceket.