Ingyen fagyival, ingyen naptejjel és sajtlabirintussal várják a gyerekeket

Mi az a sajtlabirintus? Ki az a Füred Kapitány? Miért kapnak a gyerekek ingyen naptejet a balatoni hajókon? Milyen járművek találhatók egy autósimogatóban? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak kicsik és nagyok ezen a hétvégén a Balatonnál.

Sok gyerekprogram lesz a hétvégén a Balaton partján. Keszthelyen például óriás Balaton társasjátékot állítanak fel, Tihanyban bűvészműsorral, sajtlabirintussal várják a gyerekeket.  Balatongyörökön tartják a Gyermeknapi Ünnepséget, ahol „autósimogató”, játszólabirintus és tűzoltó ügyességi verseny is lesz. Az északi part programjai mellett, a déli települések is sok meglepetéssel várják a családokat. Balatonszárszón futó- és  aszfalt rajzversenyt rendeznek a legkisebbeknek, majd az „Irány a cirkusz „ című műsort tekinthetik meg a gyerekek. Siófokon többek között koncertekkel, a Nagy Ho-Ho-horgász musical bemutatójával és a Kiskakas gyémánt félkrajcárja előadásával ünneplik a gyereknapot.

 

Ingyen naptejet és fagyit is osztogat Füred Kapitány

Aki mind a két oldal programjai szeretne eljutni, annak az ajánlják, szálljon fel a Balatoni Hajózási Zrt. egyik járatára, azzal közelítse meg a programokat. Egyes balatoni hajókon lesz gyerekprogram is. Ilyen hajók indulnak például Siófokról és Balatonfüredről. Az utóbbi kikötő különlegessége, hogy az innen induló gyerekhajó fedélzetén ott lesz Füred Kapitány, a balatoni mesehős is. Aki kétszáz csokoládét,  száz ingyenes színház-és hajójegyet, naptejeket rejtett el a gyerekhajó fedélzetén. Legügyesebb kincsvadászok megkóstolhatják a Balaton fagyiját is.

 

Mi az a Balaton Fagyija?

Mint ismert, idén ötödik alkalommal szervezték meg a Nyitott Balaton programsorozat keretein belül a Balaton Fagyija  ötödik versenyét. A 4 tagú zsűri végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozta meg a döntését. Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze valamelyest a fagyi a Balatonhoz való kötődése is. A szakértő ítészek döntése értelmében a 2018-as év Balatoni fagyija a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó által megálmodott Annabáli Csemege lett, amelynek készítője Márton Sándor. A szerencsés gyerekek most ingyen kóstolhatják meg a balatoni különlegességet.

 

A rendezvények többségét a Nyitott Balaton akció keretén belül szervezik meg, amely egy hónappal ezelőtt indult útjára. Eddig százezer embert mozgattak meg azok a programok, amelyeket a Nyitott Balaton akció kapcsán szerveztek.  A száznál is több programot felvonultató esemény célja az, hogy bebizonyítsák: a Balaton képes a tavaszi időszakban is olyan programokat biztosítani, amelyek tömegeket vonzanak a tó partjára – közölte Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus szövetség alelnöke.