Indulnak a helyi járatok, a strand viszont zárva marad Tapolcán (tapolcamedia.hu)

Megszületett a polgármesteri döntés a helyi járati közlekedés elindítása, illetve a strand üzemeltetése ügyében. A buszok jövő hét keddtől normál menetrend szerint közlekednek, azonban a városi termálfürdőt biztonsági és gazdasági okokból idén szinte biztosan nem nyitják meg a közönség számára. Dobó Zoltán szerint, felelős döntés született, hiszen az egészségügyi kockázatot így tudják minimalizálni, a város költségvetése pedig “nem úszik el”, stabil maradhat.

A polgármester a helyi buszok közlekedésének újraindítását úgy indokolta, hogy a város képviselőivel, illetve gazdasági, egészségügyi szakemberekkel egyeztetve, alapos megfontolás után, átgondolva a lehetséges következményeket, a hatósági ajánlásokat, születtek meg a döntések – írja a tapolcaimedia.hu.  A helyi buszok hosszú hetekre történő leállítását a járványhelyzet indokolta, akkor, többek között a parkolási díjfizetés eltörlésével igyekeztek a lakosságot az egyéni közlekedési módok igénybevételére ösztönözni. Jelenleg az iskolák, intézmények, óvodák, munkahelyek tömegközlekedéssel való megközelíthetőségének biztosítása a cél.

A strand kinyitását a képviselők több, mint kétharmada viszont idén nem tartotta volna felelős döntésnek. Dobó Zoltán elmondta, meghallgatta az üzemeltető Tapolcai Városgazdálkodási Kft ügyvezetőjének beszámolóját a strand idei üzemeltetésének egészségügyi és gazdasági vonatkozásairól, feltételeiről, de kikérte az önkormányzati képviselők személyes véleményét, tanácsait is a döntés előtt. A fürdőre vonatkozó járványhelyzeti előírások, ajánlások betartása ( többek között a terület nagyságára engedélyezett, maximum 287 fő beengedése, az egyes melegbefúvós élményelemek használatának és a felnőtt-gyermek közös fürdőzés tiltása) mellett a strand üzemeltetése további jelentős veszteségekkel járna és előre nem látható egészségügyi kockázatokat is jelentene. A döntés révén a város költségvetése is stabil maradhat- hangsúlyozta a polgármester.