Indul a tanév Balatonfüreden – megújult a “Lóczy” (balatonfured.hu)

428 diákkal, 44 tanárral elkezdődik az új tanév a Lóczy Lajos Gimnáziumban. Az iskola épületének teljes felújítása, átépítése elkészült, kisebb simítások és a tanintézmény berendezése van hátra. A diákok legkésőbb az őszi szünet után beköltözhetnek a gimnáziumba.

Az iskola épületének átadásáig a nulladik évfolyamosok hagyományos tantermi oktatásban vesznek részt a volt kollégiumban, a Piros iskolában illetve a Fekete István iskola termeiben. A többi évfolyam diákjai digitális oktatásban tanulnak majd, de nekik is lesznek személyes konzultációik a tanáraikkal – írja a balatonfured.hu.

A kollégiumba beköltözhetnek a diákok, ehhez szülői nyilatkozatra illetve orvosi igazolásra van szükség, hogy az elmúlt két hétben a tanuló nem járt külföldön, illetve nincsenek tünetei.

Nagyon jól áll a gimnázium épületének felújítása, minden a tervek szerint halad. A bútorokra várunk. Az őszi szünet utáni beköltözés a legkésőbbi határidő, de arra is van esély, hogy ennél korábban el tudjuk foglalni az épületet. Néhány hétről van csak szó, erre az időszakra nem volt már értelme konténereket bérelni

– mondta el Duna Katalin, a Lóczy Lajos Gimnázium igazgatója.

Teljesen megújul a gimnázium berendezése, speciális, az iskola igényeihez igazodó bútorokkal rendezik be a tantermeket. A narancssárga, a zöld, és a kék lesz az uralkodó szín, ilyenek lesznek például a székek, az iskolapadok. Jelenleg a bútorzat gyártása zajlik, amint ezek elkészülnek, elkezdődhet a beköltözés, amelynek része a 23 ezer kötetes iskolakönyvtár visszaköltöztetése is.

A Szent Benedek Középiskola és Kollégium 324 diákkal, 46 tanárral kezdi a tanévet. A szaktárca aktuális egészségügyi előírásainak betartásával hagyományos tantermi oktatással kezdődik az iskolában a tanév – mondta el Komáromi Móric igazgató, aki a kollégiumban nem tapasztal létszámcsökkenést, 210 diák veszi igénybe az ellátást.