Indul a milliós hajsza a Balaton óriáspontyai után (sonline.hu)

Szombaton kezdődik és egy héten át tart a V. Nemzetközi Key Telekom Balatoni Bojlis Horgászverseny, a sporttársak 163 órát töltenek majd a Balaton-parton.

Már a nulladik napon, azaz pénteken is érdemes lesz kilátogatni a versenyközpontba, mely ezúttal Révfülöpön lesz, hiszen érdekes programokkal várnak mindenkit, így a gyerekeket is. A tábortűz mellett rendeznek egy pálinkaversenyt, ahol a tapasztalatok szerint mindenki a sajátját dicséri majd. A vetélkedőkön értékes díjakat lehet nyerni, a napot pedig egy bográcsos vacsora zárja. Másnap 16 órakor pedig kezdődik a nagy viadal, ahol az északi és a déli part méri össze horgásztudását.
– A versenybe – ahogy eddig is – csak az öt kilogramm feletti pontyok és amurok számítanak bele, igaz utóbbiból eddig egy sem került horogra – mondta Szamosi Attila főszervező. – A megméretésen 73 csapat vesz részt; az északi parton 36, míg a délin 37 helyet jelöltünk ki, nem véletlen tehát, hogy észak és dél összecsapásaként hirdettük meg a tudáspróbát. A horgászok Almáditól indulva Keszthelyen és Fonyódon át egészen Balatonlelléig veszik birtokba a partot. Óriási népszerűségnek örvend a bojlis erőpróba, nemcsak hazánkból, hanem Németországból, Ausztriából, Szlovéniából és Szlovákiából is érkeznek pecások a magyar tengerhez.
– A verseny egyik, s talán legnagyobb vonzereje a Balaton – tette hozzá Szamosi Attila. – Hiszen gyönyörű természetes környezetben, a tó minden szeszélyével megküzdve feszülnek egymásnak a sporttársak. S az is fontos, hogy miután az öt legnagyobb kifogott hal összsúlya számít, az utolsó pillanatig nyílt a küzdelem.

A V. Nemzetközi Key Telekom Balatoni Bojlis Horgászversenyen részt vesz a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Erdős Márk, Banelli Gergő és Tulipán Tibor alkotta csapata is.
– A taktikánk majd akkor dől el, ha a sorsolás után kiderül, hol fogunk pecázni, azaz megtudjuk, mi és mennyi hal van előttünk – mondta Tulipán Tibor, a társaság horgászturisztikai menedzsere. – Az elmúlt időszak fogásaiból kiindulva kijelenthető – amennyiben az időjárás megengedi –, sok szép nagy hal várható az idei viadalon (is).
Díjazás
Az első helyezett a vándor serlegen kívül egymillió forintot, illetve egy 500 ezer forintos vásárlási utalványt kap. A második 900 ezer, a harmadik pedig 500 ezer forintos vásárlási utalványt kap. Aki kifogja a verseny legnagyobb halát egy 600 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik. Ezenkívül díjazzák az egyes szektor első, második és harmadik helyezettjeit is.