Íme az idei Anna- báli menüsor

Egy kis tradíció, csipetnyi modernitás, némi fantázia és hatalmas adag professzionizmus- így lehetne jellemezni az idei Anna-bál menüsorát, amelyet Tóth József séf álmodott meg és varázsol majd több tucatnyi segítőjével karöltve a vendégek asztalára július 23-án Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben.

A város hivatalos weboldalán megtaláltuk a négyfogásos vacsora menüsorát:

Hideg előételként konyakos borjú tatárt szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítve, mellé füstölt tokhalfilé édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal

Pikáns vadragu leves szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált

Zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal,

Glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal
Sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal

Karamellás piskótaforgács-toronyrumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal
Lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra-olvasható a balatonfured.hu-n.
Az Anna- bálhoz kapcsolódóan már kedden elkezdőnek a városban a hagyományos kísérőrendezvények.

(10:48)