Ilyen stílusosan még nem jelent meg a Balaton ruhakollekcióban (roadster.hu)

CAKÓ 2021-es tavaszi-nyári kollekcióját a Balaton inspirálta, ennek oka pedig az, hogy a tervező Cakó Kinga már gyerekkora óta igazi Balaton-imádónak számít. A kollekció egy felszabadult, vidám, nyári életérzést közvetít izgalmas részletekkel gazdagítva – írja a roadster.hu.

Fotó: Oleg Borisuk

Könnyedség és letisztultság jellemzi a fazonokat, az anyagok lágy libbenése a Balaton hullámzását jelképezi.

A kollekció színvilágát a tó vízének változatos árnyalatai adják, a türkiz zöldektől a halvány kékekig minden tónusban. Nagyon inspiráló volt a tervező számára a Balaton színeinek változása, a viharos idők mély zöldjei és a szikrázó napsütés világos, ezüstösen kék árnyalatai. Az anyaghasználatban is fontos szempont volt, hogy visszaadja ezt a víztükör hatást. A tervező, Cakó Kinga gyakran merít ihletet a természet szépségéből, színvilágából és a különböző textúráiból.

Visszatérő elemek a ruhákon a puffos ujjak és a hosszan lógó megkötők, amikkel mindenki tetszés szerint szabályozhatja, hogy bővebb, vagy lazább fazont szeretne viselni. A kollekció darabjai között megtalálhatóak a derékhangsúlyos, nőies, nyári ruhák, a húzott vászonnadrágok és a lazább ingruhák is.

A márkára jellemző, könnyed, kényelmes fazonok lesznek idén is a nyári kedvencek, amelyek tökéletesen illenek egy vízparti sétához, vagy balatoni borozgatáshoz.