Ilyen lesz Balatonfüred legújabb hotelének gasztronómiája (diningguide.hu)

Pesti István szaktanácsadóként felel a hamarosan megnyíló LUA Resort gasztronómiai koncepciójáért. Balatonfüred új vitorláskikötője mellett épült meg az ötcsillagos LUA Resort, mely várhatóan májusban nyitja meg kapuit a közönség előtt.

Nem gyakran hangoztatott tény, de ettől még igaz: a hotelek vendéglátása gyakran nem üti meg azt a színvonalat, amit a helyszín, a panoráma vagy a szállás minősége megkövetelne. Tisztelet a kivételnek, de belénk ivódott reflex, hogy ha igazi kulináris élményre vágyunk, érdemes felkeresni a legközelebbi, valóban jó éttermet, míg a szálláshelyek étkeztetése inkább éhségcsillapításra elegendő.

Ma már a közönség egy meghatározó rétege számára elérhetők azok a metropoliszok vagy egzotikus desztinációk, ahol megtapasztalhatták, mit jelent a prémium vendéglátás egy szálláshelyen. Az igény tehát megszületett, a szektornak kell felzárkóznia a megváltozott elvárásokhoz: megfáradt, komfortmegoldásokkal teli büféreggelik helyett igazi bőségélménnyel és valós választékkal, olyan étteremmel, ahová ebédre és vacsorára is szívesen ül be az igényes vendég – írja a diningguide.hu.

Az évtizedes berögződést itthon világhírű szállodaláncok éttermei igyekeznek megtörni, ennek fényében mindig megkülönböztetett figyelmet érdemelnek a független kezdeményezések. Balatonfüred új vitorláskikötője mellett épült meg az ötcsillagos LUA Resort.

A luxusérzetet minimalizmussal, natúr érzettel és natúr anyagok használatával megteremtő LUÁ-ban minden a high-end kivitelezés felé mutat. A dizájnérzékeny vendégek számára beszédesek  a Good Design, Red Dot Design és Archiproducts Design díjas bútorok, és sokat elárul a hotel komfort- és minőségbeli hozzáállásáról, hogy saját programot, a LUA Sleeping Conceptet dolgoztak ki a vendégek minél nyugodtabb és kényelmesebb pihenése érdekében, ergonomikus matracokkal.

A 78 szobás hotelben a wellness-spa szolgáltatások és a szabadidős programok mellett a gasztronómia is legalább akkora hangsúlyt kap, mint minden más élményelem a szállodában.

Pesti István a portálnak elmondta: egyértelműen 12 hónapban gondolkodnak, az étterem működésének pedig fontos szegmense, hogy a nem szállodai vendégek is megismerjék és keressék őket. Nem csak Füred, hanem az egész északi part vendéglátásának szeretnének a meghatározó részesei lenni.

Kifejtette: lesz saját food truck például. Balatoni strandételeket gondolnak újra, és a szezonális alapanyagok fogják meghatározni a kínálatot. A Balaton vizére épített Sun Lounge és Champagne Terasz szintén teljes körű szervizzel várja a vendégeket.