Illegális szemétlerakó alakult ki Enying és Lepsény közelében (feol.hu)

Van egy pont a 7-es úton, ahol három megye négy települése ér össze. Közös lónak túros a háta. Szemétügy a megyehatárról.

Aki Fejér megyében járva, például az M7-esen utazva közelíti meg – például – Enyinget, az nagy valószínűséggel rákanyarodik a 7116-os számsorral jelölt útra, amelynek természetes folytatása a 64-es főút. Egy körforgalomban találkozik egymással ez a 64-es út a Dunántúlon hosszan ívelő 7-es főúttal. Illegális szemétlerakó alakult itt ki.

Ez a körforgalom sejtelmes hely. No nem úgy, mint a Bermuda-háromszög, ahol el-eltünedeznek repülők és hajók. Az ehhez a körforgalomhoz kirámolt hulladék – jobb helyeken lomtalanításkor elszállítandó kacattár és szemétkupac – valahogy nem akar eltűnni! Mitől sejtelmes hát e földdarab? Mintha nem lenne gazdája, azért.

A szemét persze nem az úttesten van. Álljon itt a Magyar Közút Zrt. Kommunikációs osztályának feol.hu-hoz eljuttatott közleménye. – Az illegálisan lerakott szemét a GPS-adatok szerint a 0137. hrsz.-ú területen található. A szántóként nyilvántartott terület valószínűleg magánkézben van. Így ez a terület nem tartozik társaságunk kezelésébe – fogalmaztak.

A térképre rátekintvén azt láthatjuk, hogy a szóban forgó körforgalomnál három megye – Fejér, Veszprém, Somogy – találkozik. S négy település. Nyugatról Balatonvilágos közigazgatási határa nyúlik ki egészen idáig. Délről Enying északi része ér föl. (Ezt a településrészt nevezik Balatonbozsoknak, amely a kereszteződéstől másfél kilométerrel délre kezdődik.) A körforgalom keleti részén Lepsény az úr. A körforgalom északi részét, egy keskeny földdarab birtoklásával, Balatonfőkajár „érinti” még. A felhalmozott kupac éppen itt van! Még az is lehet, ki tudja, hogy aki itt dobálja ki rissz-rossz, megunt, elromlott, tönkrement bútorait, tárgyait, tudja ezt. S szándékosan választja a Balatonfőkajárhoz tartozó részt. Főkajár lakott része ugyanis kifejezetten messze esik ide, az ott élők, közhivatalban dolgozók talán ritkán fordulnak meg ebben a körforgalomban.

Fejér Megyei hírportálja levélben kereste meg a balatonfőkajári önkormányzatot és polgármestert. A feol.hu –n elolvashatók a mindeddig meg nem válaszolt kérdések.