Illegális szemétlerakás Balatonbogláron (atv.hu)

Egyre több szemét gyűlik össze Balatonbogláron, ahol három hete volt lomtalanítás. Az utcára kihordott szemét egy részét ami főleg építési törmelék, vagy veszélyes hulladék, a hulladékszállítók ott hagyták, aminek az lett mostanra a következménye, hogy a kint felejtett kupacok folyamatosan nőnek. Az utcákon maradt hulladékot az önkormányzatnak saját költségen kell elszállítania. 

Számos olyan hulladékot hordtak ki a lomtalanítás idején az utcákra, amelyeket nem lett volna szabad – fogalmazott az ATV híradójának Balatonboglár polgármestere. Mészáros Miklós elmondta: az építési törmeléket, valamint a veszélyes hulladékokat a szolgáltató nem szállította el, ezért maradtak azok az utcán.

Az ATV tudósítójának helybéli lakók elmondták: folyamatosan nőnek a szemétkupacok, egyesek továbbra is olyan veszélyes hulladékot hordanak az utcára, mint használt gumiabroncs, akkumulátor, vagy építési hulladék.

A kint maradt kupacokat az önkormányzat saját költségen szállítja majd el. Ez több millió forintos kiadás, ami a városvezetést váratlanul érte.  A rendkívüli szemétszállításra az összeget korábban más célokra biztosított pénzekből kell elvenni.