Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal (police.hu)

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés 2017. január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ellopták.  A rendőrök két tatai férfinél találtak lopott antennákat, amelyekkel illegális internet szolgáltaást nyújtottak a környék lakóinak.

A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök 2017. február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság 2017. február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el – illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.

A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

(13:48)