II. RAW Felnőtt Női és Férfi Fekvenyomó II. osztályú Magyar Bajnokság

Április 14-én, szombaton másodosztályú magyar bajnokságot rendeztek fekvenyomásban Siófokon. Az indulók mellett Európa – és világbajnok dobogós helyezett fekvenyomó hölgyek is bemutatkoztak, akik hamarosan Finnországban képviselik hazánkat a RAW fekvenyomó világbajnokságon.

 

Fotó: hirbalaton.hu

A Magyar Erőemelő Szövetség és Siófok Város Önkormányzata tavaly rendezett először közösen fekvenyomó bajnokságot, s az akkori nagy érdeklődésre és jó eredményekre tekintettel idén is belefogtak a szervezésbe, köszönhetően a helyi cégek támogatásának.

– Összesen 47 versenyző érkezett 12 klubból. A budapestiek mellett például Jánoshalmáról, Piliscsabáról, Orosházáról és Vésztőről jöttek az eseményre, a környékbelieket pedig a tabiak és siófokiak képviselték – nyilatkozta a hirbalaton.hu-nak Kromek András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja.

A siófoki Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában már szombat reggel a súlyok koccanását lehetett hallani. A nők és férfiak bemelegítését követően a hölgyek kapták meg az elsőbbséget a bírák előtti bemutatóra.

A bajnokságra vendégként érkezett Salamon Erika világbajnok bronzérmes, Nyers Mónika és Palágyi Zsanett Európa bajnok, illetve Kovács Eszter Európa bajnok bronzérmes fekvenyomó.

– 22 éve versenyzek, pár év kihagyás után most tértem vissza. Jelenleg a -57 kg-os súlycsoportban heti 3-4 edzéssel készülök a világbajnokságra, amelyet május 14-19-e között rendeznek meg a finnországi Helsinkiben – tudta meg a hirbalaton.hu Salamon Erikától, a tizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres VB 3. helyezett, és háromszoros EB 3. és csapatban 1. helyezett fekvenyomótól.

A Tabi Fitness Klub SE versenyzője másik csapattársával, Nyers Mónikával utazott Siófokra, aki szintén készül a RAW fekvenyomó világbajnokságra. A női csapat igen esélyesnek ígérkezik a győzelemre, így főleg erre koncentrálnak az egyéni készülés mellett.

– 95 kg-os súllyal indultam Siófokon, versenyen kívül. Edzésen több is megy, de a világverseny előtt nem lenne célszerű lesérülni – tudtuk meg Salamon Erikától, aki 15 éve kezdett kondizni és 10 éve versenyzik. Ezalatt többszörös magyar bajnok lett, illetve két alkalommal egyéni Európa-bajnok 3. helyezett, valamint csapatban szintén dobogós helyezést ért el.

II. RAW Felnőtt Női és Férfi Fekvenyomó II. osztályú Magyar Bajnokságon a nők 6 súlycsoportjában a következő versenyzők értek el I. helyezést:

 • -52 kg Szabó Anna (RKA Erőművek R.és E.SE)
 • -57 kg Rizán Katalin (RKA Erőművek R.és E.SE)
 • -63 kg Földvári Gabriella Fruzsina (Orosházi Toldi SE)
 • -72 kg Csurgainé Rúzs-Molnár Erika (Orosházi Toldi SE)
 • -84 kg Schneider Erzsébet (Orosházi Toldi SE)
 • 84+ kg Csongrádi Imréné (Marvel Team, Vésztő)

A női csapatok versenyében az alábbi sorrend alakult ki:

 1. RKA Erőművek R.és E.SE
 2. Orosházi Toldi SE
 3. Tabi Fitness Klub SE
 4. Marvel Team, Vésztő

A férfi mezőny is remekül teljesített.

 

8 súlycsoportban az alábbi versenyzők állhattak a dobogó I. fokára:

 • -59 kg Susa Olivér (Vasdisznó Erőemelő SE)
 • -66 kg Békési Norbert (RKA Erőművek R.és E.SE)
 • -74 kg Molnár Gábor Fruzsina (RKA Erőművek R.és E.SE)
 • -83 kg Meiszter Márk (Tabi Fitness Klub SE)
 • -93 kg Csalami Norbert (RKA Erőművek R.és E.SE)
 • -105 kg Fórizs Zoltán (Tabi Fitness Klub SE)
 • -120 kg Ányos István (Tabi Fitness Klub SE)
 • 120+ kg Fogas Károly (Tabi Fitness Klub SE)

A férfi csapatok versenyében végül a tabiak győztek:

 1. Tabi Fitness Klub SE
 2. RKA Erőművek R.és E.SE
 3. JÁTESZ SE, Jánoshalma
 4. Vasdisznó Erőemelő SE
 5. Orosházi Toldi SE
 6. Piliscsabai Sportegyesület
 7. Kozma Gym
 8. Marvel Team, Vésztő
 9. Erzsébetvárosi SE

(További részletes eredmények: hunpower.hu)