Így tesztelték és rangsorolták a balatoni lángosozókat (szupermenta.hu)

A lángosozók kedveltségi tesztje megelőzte a hatósági ellenőrzéseket és érzékszervi vizsgálatokat, így inkognitóban vehette szemügyre a szupermenta.hu csapata a helyszíneket és sajtos-tejfölös termékeiket. Önmagában a finom lángos még nem volt elég a jó eredményhez. A balatoni lángosozók Szupermenta rangsora ezúttal a kedveltségi teszt, az érzékszervi minősítés és a hatósági ellenőrzés eredményeinek összesítésével alakult ki.

Az érzékszervi bírálat

A Nébih mobil érzékszervi vizsgáló állomásának köszönhetően, mind a 12 lángosozónál közvetlenül a helyszínen, frissen sütött natúr lángost vizsgált a bírálatvezető irányításával a 3 képzett érzékszervi bíráló.

Az érzékszervi vizsgálatokat 20 pontos, pontozásos, súlyozófaktoros módszerrel végezték, amit szöveges, leíró érzékszervi eredménnyel is kiegészítettek. 1 lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti minősítést ért el.

Sok esetben a vásárlónak nem elegendő, ha finom terméket kap. Ez a lángosok tesztjén sem volt másként, a tisztaság, a kiszolgálás, az összbenyomás is sokat számított.

A kedveltségi vizsgálat pontjai alapján a legkedveltebb sajtos-tejfölös lángos a Zamárdiban található Sarok Büfében kapható termék lett. A vendéglátóhelyek közül a pontozók tetszését a révfülöpi RÉV Büfé nyerte el.

Az összesített eredmények, azaz a kedveltségi pontok, a hatósági ellenőrzések és érzékszervi bírálatok alapján, az első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt a balatoni lángosozók Szupermenta versenyében.

A részletes eredmények megtekinthetőek az itt letölthető táblázatban

A NÉBIH összegzése a balatoni lángosozók vizsgálatáról itt olvasható.