Így mentheti meg a vízparti nyaralását esős időben (termalfurdo.hu)

Az elmúlt hét hőségénél egy kellemetlenebb dolgot tudunk mondani. Például egy Balaton vagy Tisza-tó mellé tervezett nyaralást erre a zivatarokkal tarkított hétre. Ha nem örül a lehűlésnek, ne keseredjen el! A termalfurdo.hu összegyűjtött néhány esőbiztos fedett résszel rendelkező fürdőt nagy tavaink közeléből.

Zalakarosi Fürdő: a Balaton legnagyobb 4-évszakos családi fürdője

Tavaly öt új csúszdával gazdagodott Zalakarosi Fürdő nem csak a verőfényes nyári napokon jó program. A fürdő fedett része minden korosztállyal elfeledteti, ha a Balatonnál éppen esik az eső. Az év minden napján üzemelő részleg két gyógyvizes ülőfürdővel, egy termálvizes medencével, saját pihenőhellyel, szaunablokkal várja a vendégeket szezontól és időjárástól függetlenül. A kisebbek a hatalmas beltéri gyermekvilágban, a medencetér felett szigetről szigetre kötélhidakon kalandozhatnak és vívhatnak ágyúkkal vízi csatákat.

Szent Gróth Termál: minden medencében termálvíz

Kora tavasszal a vendégek a zalaszentgróti fürdő ülőmedencéjében fürdőzve akár őzeket is láthatnak az erdő szélén. Ilyen lenyűgöző környezetben, az ország egyik legjobb minőségű termálvize fogadja a Szent Gróth Termálba érkező látogatókat. De ha történetesen nincs kora tavasz, hanem egy hűvösebb nyári nap, egy fedett medence, egy tanmedence, egy úszómedence, egy meleg vizes ülőfürdő, egy gyermekpancsoló, valamint egy gőzkabin és egy szauna áll a vendégek rendelkezésre.

Thermal Spa Tamási: 10 beltéri medence

Tolna megye egyik legismertebb fürdőjét is meseszép helyen, egy hét hektáros zöldterületen találjuk. A tamási fürdő fedett egységében nem kevesebb, mint 10 medencében csobbanhatnak a vendégek. Ezek között van kalandmedence, élménymedence, termálmedence és jacuzzi is. Két beltéri csúszda, finn szaunák, gőzkabin, infra – és aroma szaunák, sóbarlang is arra szolgálhatnak, hogy elfeledtessék velünk a szerencsétlenül lefoglalt nyaralásunkat, visszaadják hitünket a nyárban. A fürdő egész évben, pénteken és szombaton 22 óráig tart nyitva.

A termalfurdo.hu listajan ugyan nem szerepel, de a kehidakustányi és a hévízi fürdő szintén többek számára alternatíva lehet rossz időben.

További, más országrészben lévő fürdők a cikk folytatásában.