„Így közlekedtek ti!” – Rajzpályázatot indított a rendőrség

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság felmenő rendszerű gyermekrajz-pályázatot hirdet „Így közlekedtek ti!” címmel. A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kell bemutatni, külön témakör megkötés nincs – áll a rendőrség közleményében.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának pályázatát három kategóriában hirdetik meg: óvodások (3-6 éves), valamint alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók nevezhetnek.

A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kell bemutatni, külön témakör megkötés nincs.

Az alkotások mérete az alábbiak közül választható:

·       A0 841×1189 mm

·       A1 594×841 mm

Az alkotásokat 2-3 fős csoportoknak kell elkészíteni. Egyéni alkotásokat az idei évben nem díjaznak, a pályaműveket nem őrizzük meg és nem küldjük vissza. Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz.

Az első forduló lebonyolítása érdekében a pályamunkákat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottságához vagy a pályázó lakhelye szerint illetékes Rendőrkapitányságokon működő Városi Baleset-megelőzési Bizottságokhoz kell beküldeni az alkotó adatainak (név, (nevek), életkor, lakcím, iskola megnevezése, mobil elérhetőség) feltüntetésével, legkésőbb 2020. április 20-ig.

Az első fordulóban összegyűjtött csoportos pályamunkákat a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság zsűrizi és a kiválasztott, a legjobbnak ítélt alkotásokból kategóriánként 3-3 pályaművet a második fordulóra az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsághoz küldi be.

Az OBB szakmai zsűrije által kiválasztott pályaművek alkotói díjátadó ünnepségen vehetnek részt, amelynek időpontjáról és helyszínéről a későbbiekben küldenek az érintettek részére tájékoztatást. Az OBB az első három helyezettet kategóriánként tárgyjutalomban részesíti.

További információ a pályázattal kapcsolatban Horváth László r. alezredes úrnál kérhető a +36-92-504-325 telefonszámon, vagy a horvathl@zala.police.hu email címen keresztül.