Így készül a szezonra az alsóörsi strand (veol.hu)

Gőzerővel folynak az előkészületek a népszerű alsóörsi strandon, amely a kirakata és egyben a húzóágazata is a községnek. Újabb padokat helyeznek ki a parton, és egy 20 négyzetméteres úszó stéget állítanak be a vízbe. Kicserélik a homokot a sportpályákon, és folyik a mederhomokozás előkészítése is, mert szeretnének a parton és a vízben is vendégvonzó körülményeket biztosítani.

A kisebb munkák közül már volt fűnyírás, lehengerezték a területet és festettek is. Nagyobb feladat a vízimentő-torony és a fa napellenzők felújítása, illetve a partfal javítása, kőművesmunkával.

Újdonság lesz, hogy a strand dohánymentesítése érdekében két kulturált, térkövezett helyet alakítanak ki, ahol a dohányosok hódolhatnak a szenvedélyüknek. Ez a kezdeményezés Csopakon már bevált, és a családbarát alsóörsi strandon is fontosnak érzik a bevezetését – tudtuk meg Hebling Zsolt polgármestertől, aki a tervezett programok közül kiemelte, hogy a Pannon Várszínház társulata öt gyermekelőadással készül a strandszezonra.

Augusztus végén pedig egy nagy kerékpáros rendezvényt is tartanak a népszerű fürdőhelyen, amelynek nyitását és szezon végi zárását nagyon rugalmasan kezelik majd, az időjárás függvényében – írja a veol.hu.