Idén Peller Károlynak ítélte Siófok a Kálmán Imre emlékplakettet (siofok.hu)

A Kálmán Imre-kultusz népszerűsítése céljából, a művész iránti tisztelete és elkötelezettsége jeléül Siófok városa 1998 óta Kálmán Imre Emlékplakettet adományoz egy-egy arra érdemes személynek minden Pünkösdi Szezonnyitó ünnepén. 2017-ben a Budapesti Operettszínház egyik vezető szólistája, Peller Károly részesült kitüntetésben.

 

Ezt a plakettet olyan színészek, előadóművészek, rendezők, szerkesztők, színháztörténészek kaphatják, akik az operett világában eltöltött többéves kitartó és sikeres munkájukkal olyan értéket és hagyományt teremtettek, mellyel az operett műfaját és egyben a híres komponistát is méltán halhatatlanná teszik.

Idén Peller Károly előadóművész kapta meg a várostól a Kálmán Imre Emlékplakettet, aki az Budapesti Operettszínház oszlopos tagjaként gyakori, és népszerű fellépőnek számít Siófokon is.

Peller Károly 1979-ben született a fővárosban. A Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. Több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban, pár éven át a bécsi Volksoper vendégszólistája volt, és vendégszerepelt a Debreceni Csokonai Színházban, valamint a Nagyváradi Szigligeti Színházban is.

Kálmán Imre egyik legismertebb operettjében, a Csárdáskirálynőben Bóni szerepét énekelte, és közreműködött a Kálmán Imre jubileumi CD elkészítésében. 2009-ben jelent meg EZ OPERETT! című albuma, amit más sikeres kiadvány is követett. Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának, az Operett Akadémiának növendékeivel. 2013 óta az Országos Musical és Operett Kurzus felkészítő tanára.

Tehetségét megmutatta prózai, operett és musical szerepekben is. Számos díjat nyert már élete során, köztük 2002-ben Nivó-díjat, 2003-ban az évad legígéretesebb tehetségének járó Marsall-botot, 2011-ben az Év operett színészévé választották, az utóbbi években pedig kétszer is Csillag-díjban részesült.