Idén is színes programkínálattal készülnek Hévízen (zaol.hu)

Számos újdonságot hozott tavaly a város életébe, turizmusába a TDM egyesület. Az egyik első lépésként megújították a Hévíz város bora választást, s az ott megismert kiváló nedűkre is alapozva szervezték augusztusban az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzót, több partnerrel karöltve. Az egyesület, a Bethlen Gábor- pályázat révén, a program finanszírozásából is részt vállalt.

Az októberi Variációk ABORRA rendezvényünkkel szerettük volna megszólítani a helyi vendéglátó vállalkozókat  s a közösség örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, komoly és minőségi választékkal hívogatva a vendégeket. A különleges hétvége sikeres volt a helyiek, környékbeliek és a turisták körében is, éppen ezért ezt a rendezvényt folytatni szeretnénk.

– mondta el a zaol.hu-nak a helyi TDM Egyesület elnöke. Miklós Beatrix kifejtette:  a hétvégi kültéri ledfalas koncertfilmvetítés éppúgy népszerű volt, mint a kereskedők által szervezett Shopping Night, amit a TDM Egyesület is segített.

A szakember felidézte, az együttműködés erősítésére szakmai fórumokat szerveztek, amelyeken a vendéglátók, a szobakiadók és a kereskedők közösen gondolkodtak a jövőről a város vezetőivel. Hangsúlyozta, azóta ezek a közösségek aktívak s még a korábbiaknál is nagyobb szerepet vállalnak Hévíz életében. Miklós Beatrix arról is beszélt, az Agrárminisztériummal és a Hungarikum Bizottsággal együttműködve tavaly lehetőséget kaptak arra, hogy ezer darab VIP-ajándékot készítsenek a város népszerűsítésére.

A TDM egyesület a közösségteremtő jótékonyságra is hangsúlyt fektetett. Például egy magyar adalékmentes tészta gyártójának felajánlásából rászoruló családokhoz juttattak el a termékből 50 kilogrammnyit december közepén.

Miklós Beatrix úgy fogalmazott, a TDM egyesület és a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szoros együttműködése idén is folytatódik, például a programok szervezésében és a marketingmunkában. Jelezte, a mostani gazdasági helyzetben a civil szervezet 2021-re nem kap külön önkormányzati támogatást, feladatait az éves tagdíjakból finanszírozzák.

Az elnök megemlítette, idei terv, hogy a továbbképzést és az ismeretterjesztést szolgáló kisfilmeket készítenek a helyi televízióval karöltve, például az egészséges, tudatos életmóddal, a megváltozott étkezési szokásokkal kapcsolatosan.