Idén is strandra járnak munkaidőben a keszthelyi könyvtárosok

Idén 9. alkalommal nyit ki a strandkönyvtár a Fejér György Városi Könyvtár munkatársainak jóvoltából Keszthelyen. A szolgáltatás annyira népszerű, hogy akad, aki már a nyaralását is ehhez igazítja. Július 17-től augusztus 20-ig minden nap kölcsönözhetnek könyvet és újságot a Városi Strandon pihenők.

Pappné Beke Judit könyvtárigazgató szerint a gyermekek és a felnőttek is szívesen jönnek kölcsönözni, olvasgatni. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkeresettebbek az ifjúsági kortárs szerzők, Berg Judit és Nyulász Péter könyvei különösen népszerűek voltak. A felnőttek számára a klasszikusok mellett a  bestsellerek, krimik a legvonzóbbak: Grecsó Krisztián, Fábián Janka, Kordos Szabolcs, Benkő László, Fejős Éva, Jo Nesbo, A. Christie, Nora Roberts könyveit keresték eddig leginkább az olvasók.

Pappné Beke Judit örvendetesnek tartja, hogy van, aki már kifejezetten a strandkönyvtár működésének idejére időzíti a nyaralást, az üdülés tervezésénél ez is fontos szempont többek számára.

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár munkatársai 2009 óta települnek ki nyaranta a Balaton partjára, de a létesítmény dolgozói a Balatoni Múzeum helytörténeti anyagában 1908-ból rövid írást találtak arra vonatkozóan, hogy a Szigetfürdő bejáratánál már akkor is működött egy könyvtár, majdnem ugyanott, ahol most is lehet kölcsönözni.

Amíg a könyvek, folyóiratok a tóparton megtalálhatóak, addig a városi könyvtárban az informatikai eszközpark karbantartását és a könyvtár nagytakarítását végzik – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a könyvtár vezetője.