Idén is lesz Festetics bál (zaol.hu)

A hajdani nemesi ünnepnapok hangulatát ás tradícióit eleveníti fel a Pelso társaság Festetics bálja, melynek a Helikon Kastélymúzeum ad majd otthont. Az est fővédnöke dr. Festetics György herceg.

A Pelso társaság több mint egy évtizede azzal a céllal alakult, hogy Keszthely és környékének lakóit a kultúra nyelvén szólítsa meg, színesítse a társasági életet, erősítse az itt élők kötődését a térséghez. Tavaly hagyományteremtő céllal rendezték meg a Festetics-bált, melyet idén is megszerveznek.

– Szeretnénk Keszthelyen egy színvonalas rendezvényt megvalósítani. A háború előtti időben voltak ilyen bálok, az elmúlt évtizedekben azonban nem – idézte fel az ötlet megszületését Horváth Imre, a Pelso társaság elnöke. A bál megrendezésének több célja van: felhívni a figyelmet a város értékére, a kastélyra, megmutatni, milyen rendezvényeket lehet megvalósítani és erősíteni a kapcsolatot a térség meghatározó személyei között.

-Ez az esemény bepillantást enged a régi korok mulatságaiba, a vendégek a főúri miliőben megismerhetik az egykori bálok hangulatát. A Festetics-kastély termeiben megelevenedik a múlt, elődeink hagyományait újraélve, báli cipők kopogása, vidámság, nevetés, zene és tánc költözik ismét a nemesi falak közé- mondta az elnök. A május 11-én megrendezendő bálra korlátozott létszámban (124 fő), előzetes regisztrációval tudják fogadni a vendégeket.

További részletek itt.