Idén is folytatja a Safety First kezdeményezést a Balaton Sound (bdpst24.hu)

A Balaton Sound helyzetmeghatározó segítségkérő digitális megoldással és a legismertebb hazai TikTok influencereken keresztüli edukációval megerősítve folytatja a 2018-ban debütált, azóta 2020-ban hatalmas nemzetközi elismerésben részesült Safety First kezdeményezését.

 

Az idén négynapos fesztiválon akár közel kétszázezer ember fordulhat meg, akik amellett, hogy számos élménnyel gazdagodnak, a szükséges önismeret vagy tapasztalat hiányában akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat – írja a bdpst24.hu.

Az előre nem látható szituációk, a szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést, amelyet idén, két kimaradt fesztiválszezon után a magyarok mellett külföldi önkéntesek bevonásával és digitális megoldásokkal szeretnének megerősíteni.

Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus vezetésével, a szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett az önkéntesek jelenléte is jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz és a problémás területek feltérképezéséhez.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a fesztivált megelőző szakaszban az önkéntesek toborzásán és az edukáción lesz a hangsúly.

A szakértői edukációs program után a fesztivál idejére bárkit, akiben megvan a fogékonyság, de elsősorban orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia hallgatókat várnak helyszíni segítségnyújtásra Safety First önkéntesnek.

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy háromnapos, angol-magyar nyelven zajló tréningen vehetnek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgathatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani a fesztiválozóknak. A fesztivál ideje alatt pedig a kihelyezett Safety First pontokon ügyeletet ellátva, vagy járőrként segítik a biztonságos Balaton Sound megteremtését.

A fesztivál során az önkéntesek a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben, így akár elsőként hozzájuk is fordulhatnak problémáikkal a fesztivál látogatói.