Idén is feloldották a pontytilalmat a Balatonon (balatonihal.hu)

2020-ban sem lesz pontytilalom a Balatonon. A Somogy Megyei Kormányhivatal a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. kérelmére feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon. A feloldás nem vonatkozik a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra.

A Balaton Halgazdálkodási társaság arra hívja fel a horgászok figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 04. és május 29. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat – írja a balatonihal.hu.