Idén is elindítják a Balatonnál az Év Strandétele versenyt (hirado.hu)

Két éve a Balatoni Kör borászainak és vendéglátósainak vezetésével indult el a beach food-kampány annak érdekében, hogy a Balaton büfékultúrájának reneszánszát felgyorsítsák. Az Év Strandétele versenyt idén is meghirdetik.

A Duna csatorna Balatoni nyár című műsorának Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője és Bezerics Dániel, a Balatoni Kör elnökségi tagja volt a vendége.

Idén is elindítjuk az Év Strandétele versenyt, ami arról szól, hogy várjuk azoknak a vendéglátóhelyeknek a jelentkezését, akik szeretnének erre pályázni és úgy érzik, el tudják készíteni azt a strandételt, ami meg tudja határozni a balatoni strand gasztronómiáját – jelentette ki Tucsni László.

Akik úgy érzik, hogy képesek túlmenni a ma már megszokott ételeken, mint a lángos és a hekk, amelyeket már ismerünk, azoknak a jelentkezését várjuk – tette hozzá a We Love Balaton főszerkesztője. Fontos szempont, hogy a nevezett ételek saját alapanyagok felhasználásával elkészített, kézbe adható, kézből ehető ételek legyenek – mondta Bezerics Dániel.

A verseny kezdeményezésének a célja, hogy sokszínű legyen a balatoni strandételek kínálata – tette hozzá Tucsni László. A jelentkezéseket egy hétig várják a szervezők az info@welovebalaton.hu email címen.