Idén is belecsapnak a lecsóba Balatonkenesén

Augusztus 23. és 25. között rendezik a jubileumi 15. Országos Lecsófesztivált Balatonkenesén, a Széchenyi parkban. A nagy hagyományokra visszatekintő esemény idén először 3 napon át várja az érdeklődőket, családokat és csapatokat zenés programokkal és a kapcsolódó gasztronómiai kínálattal. A lecsófőző csapatok jelentkezését augusztus 20-ig várják a szervezők.

A rendezvényen augusztus 24-én megválasztják az Ország Lecsóját, Lecsókirályát és Lecsókirálynőjét. Szombaton ingyenes koncertet ad Fenyő Miklós.

A jubileumi rendezvény ünnepélyes megnyitóján, augusztus 24-én 14 órakor köszöntőt mond Sövényházi Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke, Nemesvámos polgármestere és Tömör István Balatonkenese városának polgármestere. A zsűri tagjai: Kocsis Bálint mesterszakács séf, Gasztronómiai szakember és előadó, az Emocionális Gasztronómia nagykövete, Sövényházi Balázs elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete, Nemesvámos polgármestere és Zatykó György séf lesznek.

A lecsófőző csapatok jelentkezését augusztus 20-ig várják a szervezők az orszagoslecsofeszt.hu weboldalon – tájékoztatták a hirbalaton.hu-t a szervezők.