Idén Balatonalmádiban ülésezik a kormánypártok frakciószövetsége (Magyar Nemzet)

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője már korábban a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor.

Kocsis Máté elmondta, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően  Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

Kocsis Máté elmondta, hogy napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek. A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését – tudatta a frakcióvezető.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Ezekhez a tanácskozásokhoz rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak az elmúlt három parlamenti ciklus során. Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás volt.