Csillagok útján éjszakai futás – Az eső és a szél sem fogott ki a mezőnyön (onlinebalaton.hu)

A kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is sok résztvevővel és remek hangulatban zajlott a szombati I. Riska – Csillagok útján – éjszakai futás Balatonlellén.

 

Az előző napokban és a verseny előtt is többen aggódtak, vajon a meteorológusok által jelzett kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt megtartják-e az első alkalommal szervezett éjszakai futóversenyt Balatonlellén. A szervezők mindenkit megnyugtattak: csak abban az esetben fújják le az eseményt, ha a katasztrófavédelem ezt indokoltnak látja. Végül érdemes volt kitartaniuk a résztvevőknek, bár sok mindent módosítani kellett az este során, a rugalmas szervezésnek köszönhetően – a szél és az eső ellenére is – elindult és biztonságosan célba is ért a mezőny.

A futókat felvezető irányította az első körben, majd a további körökben a  szervezők, illetve a versenytávon kihelyezett fényjelzések segítették a tájékozódást. A gyermek 400 méteres táv, illetve a felnőtt 3500 méteres, 7000 méteres, valamint 10500 méteres táv női, férfi futóit a nagy taps mellett emlékéremmel várták a célban. A felnőtt mezőnyben az első három helyezett egy kupát is átvehetett.

A helyezettek névsora, időeredménye és egy rövid videó itt található a versenyről.