Szombaton lesz az I. Murci Fesztivál a balatonlellei Kishegyen

A Kishegyi Kortyok és Falatok sikerén felbuzdulva újabb program színtere lesz a balatonlellei Kishegy. Október 20-án déltől késő estig tartó I. Murci Fesztiválon a főszerepben a hal, a vad, no meg a Murci lesz, és a mulatság sem marad el.

Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Így hirdették a szervezők április közepén a balatonlellei Kishegyi Kortyok és Falatok névre keresztelt rendezvényt, amin közel 6 000 ember vett részt. A Balatonlelle és Balatonboglár meghatározó éttermeseinek, borászainak, cukrászdáinak összefogásaként létrejött rendezvény sikere után nem volt kérdés a folytatás: október 20-án szombaton a lellei vállalkozók ismét birtokba veszik a Kishegyet – áll a szervezők közleményében.

A Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Ezen kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Este a kápolna melletti parkolóban felállított rendezvénysátorban Abba Show-val lép fel Gallusz Niki és a Club 54 zenekar.

 

Előbb elkészültek az újborok, de akad még murci is 

Bár az időjárás megtréfálta a borászokat, a korai szüret miatt a megszokottnál jóval előbb készültek el az újborok, de azért természetesen lesz lehetőség Murcit is kóstolni.  “Arra, hogy jó úton járunk az egész éves Balaton koncepciónkkal a legjobb visszajelzés, hogy több szállásadó szobái már nyár közepén elkeltek a Murci Fesztivál idejére. Hatalmas büszkeség, hogy egyre többen tudják, hogy a Balaton télen nyáron menő!” mondta el Tóth Balázs, a rendezvény egyik főszervezője. Igrínyi Ákos, a Hegyi Csárda tulajdonosa szerint “A Kishegyre nem csak nyáron érdemes ellátogatni, minden évszakban gyönyörű.” A szervezők célja továbbra is az egész éves Balaton koncepciójának népszerűsítése, éppen ezért a szezont meghosszabbítva idén sokkal tovább vannak nyitva az éttermek és a borászatok, többen egész évben várják a vendégeket.

A meteorológusok ígérete szerint marad a vénasszonyok nyara, 20 fok és napsütés várható, így mindenképpen érdemes a négy napos hosszú hétvégét Balatonlellén tölteni – üzenik a szervezők.