Huszonöt éve erősítik a Balaton közbiztonságát (sonline.hu)

A polgárőr egyesület alapításának huszonötödik évfordulójára emlékeztek Balatonszárszón, a jubileum alkalmából a polgárőr érdemkereszt arany fokozatát ítélték oda a Balaton-parti csapatnak.

1993-ban harmincheten kezdték el az önkéntes bűnmegelőző munkát, s azóta folyamatosan ellátják a szolgálatot. Apáti Kinga elnök kifejtette: egy polgárőr átlagosan közel 120 órát dolgozik évente, s örömteli fejlemény, hogy időről időre újabb érdeklődők kapnak kedvet a közösségi munkához. Az idén már öten csatlakoztak, s úgy tűnik, hogy a következő időszakban újabb jelentkezőkkel gyarapodik az egyesület.

– Sikerült tovább bővíteni a felszerelést: a rendőrségtől autót kaptunk, s tagjaink négy kerékpárt is használhatnak – folytatta Apáti Kinga. – A formaruhákat már beszereztük, s újabb technikai eszközöket szeretnénk még beszerezni, ezáltal még hatékonyabbá válhat a bűnmegelőzési tevékenységünk. Már felkészültünk a nyárra, legtöbb feladat a turisztikai főszezonban van: szinte valamennyi rendezvényen jelen vagyunk, tagjaink biztosítják egyebek mellett a halászléfőző versenyt és több fesztivált, találkozót.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit, köztük az egykori alapítókat. A találkozón több kitüntetést, elismerést adtak át – számolt be az eseményről a sonline.hu.

Fotó: Daria Narbutt / mixonline.hu