Huszonegy család kért és kapott segítséget Hévízen (zaol.hu)

Karácsony előtt elkezdték kiszállítani a szociális tűzifát, és a következő egy hétben minden igénylőhöz eljut a téli fűtenivaló. Idén 21 család kért és kapott segítséget Hévízen.

Papp Gábor polgármester a zaol.hu-nak elmondta, ennek forrását a kormányzati pályázat biztosította, az elnyert összeghez minimális önrészt tesz az önkormányzat, illetve vállalja a kiszállítás költségeit is, hogy ez se terhelje a családokat. Idén a szociális tűzifaprogramra mintegy 400 ezer forintot fordíthat a város.

Évek óta élünk ezzel a lehetőséggel. Jó minőségű, erdészettől vásárolt, kiszárított rönkfát veszünk, ami további darabolás, aprítás után azonnal felhasználható. A szociális rendszerünkben lévők között mértük fel az igényeket, s ebben az évben 21 család jelezte, hogy szüksége van a tüzelőre. Nekik átlagosan 5-5 köbmétert viszünk.

– fogalmazott a városvezető.

A kormány idén ötmilliárd forintot biztosított a szociális tüzelőanyag-programra, amelyre ötezernél kisebb lélekszámú települések pályázhattak. Most 2329 városban vagy faluban segítenek ebből a keretből a rászorulóknak, közölte a Belügyminisztérium, hozzátéve: a tárca minden érvényes támogatási igényt elfogadott.

Mint közleményükben írták: a program 2011 óta működik, a támogatásból a helyhatóságok tűzifát, illetve szenet vásárolhatnak, amit február 15-ig kell kiosztaniuk a rászorulók között, a saját szempontrendszerük alapján.