Húsz éves a keszthelyi japán-magyar iskola

20 éves fennállását ünnepli a keszthelyi japán-magyar Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A japán zenepedagógusok bábáskodásával létrejött intézmény a jeles évfordulóhoz kapcsolódóan színes programokat szervez áprilisban és májusban.

Az intézmény fennállása alkalmából tartandó jubileumi programok között a japán és a magyar kultúrát bemutató kiállítások, előadások és hangversenyek is helyet kapnak, valamint az öregdiákok találkozóját is megszervezik.

Az alapítványi iskolát 1997-ben japán pedagógusok és művészek adományaiból a Japán–Magyar Iskola Kft.-n keresztül Okuma Nobuko és Okuma Tsuneo japán zenepedagógusok alapították azzal a céllal, hogy az folytassa a keszthelyi Életfa Napközi Otthonos Óvoda pedagógiai nívódíjas, sokoldalú személyiségfejlesztésre irányuló pedagógiai programját, az akkori igazgató, M. Komáromi Gyöngyi vezetésével. Az iskolában alkalmazott pedagógiai módszerek legfontosabb vonása, hogy alkalmazkodik a gyermekek életkori és egyéni sajátosságaihoz, a sokoldalú tudást, műveltséget tekinti elérendőnek.