Húsvétra hangolnak az Észak-Balatonon (turizmus.com)

Érdemes lesz ellátogatni a hétvégén Lovasra, Paloznakra, Tihanyba. A Riviéra Turisztikai Egyesület ezúttal is egy színes csokornyi családi programot ajánl a hangulatos kistelepülések lakóinak és vendégeinek.

 

Szombaton várhatóan benépesül a lovasi Templomtér, ahol kicsikre, nagyokra és egész családokra szabott, érdekes húsvétváró program vár. A fő attrakció a tojásfa-díszítés lesz, a lányok és az asszonyok pedig húsvéti kalácssütésből kapnak leckét – olvasható a turizmus.com összeállításában.

A Lovashoz közeli Paloznakon ugyancsak szombaton tartanak ünnepváró vigadalmat, az Áprilisi Paloznaki Piac Piknik elnevezésű rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a méhviaszkészítés fortélyaival, és az ügyes kezű mesterek munkáiból kiállítást is láthatnak.

Az ínyencek más finomságok, füstölt áruk, mézes sütemények mellett frissen vágott gyöngytyúkot is a kosarukba rakhatnak, és vihetnek haza az ünnepi menükhöz.

Akik elsajátítanák a modern kalligráfia (művészi fokú szépírás) fortélyait, azokat április 10-én, vasárnap, 11 órától a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban várják a workshop szervezői.

Április 16-án, nagyszombaton a DJ a szőlőben elnevezéssel rendeznek zenés gasztronómiai programot a paloznakiak.

„100 százalék Balaton és 100 százalék rizling” címmel várják a jó hangulatot keresőket Cyborg Templar lemezlovas vendégszereplésére. Aki ígérete szerint a „gondosan válogatott, legjobb zenéket” visz majd a legjobb paloznaki nedűkhöz.

Mindeközben Veszprémben francia filmeket nézhetünk: a veszprémi Agora Kulturális Központban április 9. és 11. között rendezik meg a 12. Frankofón Filmnapokat. A rendezvényen az európai nagy filmfesztiválokon bemutatott, legmagasabb díjjal elismert alkotások közül ezúttal ötöt láthatnak a francia filmek szerelmesei.