Hőségriadó: új ivókutakat helyez ki a DRV

Új ivókút kihelyezésével és két tűzcsap ivókúttá alakításával hívja fel a lakosok figyelmét a kánikula alatti fokozott vízfogyasztás jelentőségére a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.). Mivel a nyári hőségben több és rendszeres folyadékpótlásra van szüksége a szervezetnek, a víziközművek által szolgáltatott közel 900 nyilvános kút – a csapvíz mellett – kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy jó minőségű, egészséges és környezettudatos ivóvízzel olthassák szomjukat a lakosok – áll a DRV közleményében.

A víz a folyadékbevitel legjobb forrása; a DRV Zrt. pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy bárki számára elérhetővé tegye a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen ivóvizet. Ezért szolgáltatási területén közel kilencszáz ivó- és közkutat üzemeltet, a nyár folyamán pedig további ivókutakat helyez ki Siófokon. Ennek köszönhetően mind több köztéren válik elérhetővé a társaság által üzemeltetett ivókutakból folyó jó minőségű, folyamatosan ellenőrzött, friss és a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmazó ivóvíz.

Nyáron, különösen kánikula alatt kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen az emberi szervezet naponta akár több liter vizet is veszíthet izzadtság formájában. A nagy hőségben a napi ajánlott 1,5-2 liter folyadéknál jóval többre van szükség. Extrém helyzetben – mint például a tűző napon végzett, egész napos megerőltető fizikai munka esetén – a szervezet akár 8 liter folyadékot is veszíthet. Az enyhén dehidratált állapot kimerültséghez, súlyos esetben ájuláshoz vagy kiszáradáshoz is vezethet. Különösen fontos odafigyelni a kisgyermekek és az idősek folyadékpótlására.

 

Miért töltsük újra csapvízzel kulacsunkat?

  • A csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ! Hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100 százalékos.
  • A csapvíz EGÉSZSÉGES! Tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat, ezenkívül változatosan fogyasztható, hiszen gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazán ízletes, finom szomjoltó készíthető belőle.
  • A csapvíz BIZTONSÁGOS! Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. A víziközmű szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet.

 

A DRV Zrt. szolgáltatási területén lévő köztéri ivókutak az alábbi helyszíneken találhatóak (az oldal megnyitása után a legalsó, 23. pont megnytása után olvasható a kutak listája).

 

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) az ország területileg legnagyobb víziközmű szolgáltatója, amely 382 településen több mint 830 ezer ember egészséges ivóvízellátását, és 211 településen közel 604 ezer ember szennyvízelvezetését és -tisztítását biztosítja. A hat megyében szolgáltató többségi állami tulajdonú vállalat a Balaton térségének nagy részében is működik.