Horgászati korlátozás lesz a Kis-Balatonon egy részén szeptember 9-én

2020. szeptember 9-én 08:00-16:00 között, a Kis-Balaton bizonyos részén horgászati tilalmat rendel el a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. katasztrófavédelmi gyakorlat miatt – olvasható a társaság honlapján. 

Ahol tilos lesz a horgászat: a Kis-Balaton I. számú tárózón a Zalavár és Zalaszabar közötti út mindkét oldalán és a régi Zala-meder keleti partján a Bárándi-patak befolyásától a zalavári híd alatt 50 m-re lévő sorompóig. A korlátozás a Kányavári-sziget és a Babos-sziget horgászati lehetőségeit nem érinti.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság levelében kérte társaságot a horgászati korlátozásra. Ebben kifejtették, hogy a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet koordinálásával országos katasztrófa-elhárítási együttműködési gyakorlatot szervez.
A gyakorlat egyik mozzanata a Kis-Balaton 7512-os számú úttól északra eső részén, az ún. Bárándi Víz területén kerül lebonyolításra. A helyszínen a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az érintett társszervek bevonásával vízminőség védelmi, valamint vízkár elhárítási feladatokat hajt végre.