Hópaplan alatt a Balaton-közeli sztúpa (likebalaton.hu)

A Balaton közelében, Keszthelytől negyed órányira igazi téli meseerdőben kirándulhatunk, Zalaszántón a sztúpához vezető hegyoldalt is hó borítja, akár még szánkózhatunk is a lejtőkön – írja a likebalaton.hu.

(Fotó: Mihály Szilvia/LikeBalaton)

A sztúpa Buddha szellemét, bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét is jelképezi, a meditáló sétálóknak és az önfeledten hógolyózó gyerekeknek is tökéletes feltöltődést nyújt. A színes imamzászlók alatt aprócska hóemberek, a tisztáson kőrakások.

A kőrakások hajdan útjelző táblaként szolgálták a vándorokat, amikor még nem voltak táblák és térképes mobil applikációk. Az utóbbi időben ezek építése divatba jött, egyre több helyen láthattunk ilyeneket a Balaton környékén is, de a sztúpa mellett is arra hívják fel a figyelmet, hogy ne szedjük fel a köveket, hiszen azok átpakolásával élőlények búvóhelyeit tesszük tönkre.

A sztúpa felső szintjén található imamalmokat az érdemek, a bölcsesség halmozására és a negativizmus megtisztítására használják, az óramutató járásával megegyező irányba haladva tudjuk ezeket megmozdítani.

Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy egy kellemes kirándulás keretében fedezzük fel a szentélyt, az sem biztos, hogy azonnal érezni fogjuk a helyet körbelengő pozitív energiákat, de a friss levegőn való mozgás biztosan feltölt bennünket – írja a további fotókat is közlő likebalaton.hu.