Holnapig lesz a tánc fővárosa Keszthely (zaol.hu)

Táncos mesejáték, balettelőadás, néptáncműsor, előadás a táncról és egészségről, fotókiállítás, szabadtéri táncház is várja a közönséget a Keszthelyi Táncpanorámán, amely idén jubilál.

Már 15 éve a tánc fővárosa Keszthely néhány napig- mondják a Táncpanoráma szervezői. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház hagyományos őszi rendezvénye tegnap kezdődött.

A gyereknek a Bozsik Yvette Társulat táncolta el Pinokkió meséjét, Lakatos János nívódíjas koreográfus előadást tartott Tánc és egészség címmel. Az ő fotóiból kiállítás is nyílt a színházban, Mozgó célpont címmel. Egy koreográfus szemén keresztül nyerhetnek bepillantást a táncfotográfia világába a látogatók. Lakatos János péntek este a Fő téren tartott táncházba is invitálta az érdeklődőket. A színházban a neves Győri Balett lépett fel.

Csengei Ágota, a Balaton színház igazgatója a zaol.hu-nak elmondta, hogy a szálláshelyek foglaltsági adataiból látszik, vonzó a Táncpanoráma: sokan kifejezetten erre az időszakra érkeznek. Az előadásokon sok a külföldi, de a helyiek és környékbeliek körében is egyre kedveltebb a rendezvény.

– 15 éve még többnyire a néptánc iránt érdeklődő szakmai közönség és az idősebb korosztály kereste az előadásokat. Az utóbbi 4-5 évben fiatalodik a közönségünk, felzárkózott a harmincas-negyvenes korosztály, a fiatal szülők gyerekeiket is hozzák magukkal – mondta az igazgató.

A Táncpanoráma zárásaként szombat este a Duna művészegyüttes Örökkön-örökké című műsorával lép fel.