Hidegfront hoz esőt és viharos szelet (Időkép.hu)

Vasárnap estétől a Dunántúlon és a középső tájakon egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra, néhol az ég is megdörrenhet.

Hétfőn egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is. Estére az ország nagy részén megszűnik a csapadék, legtovább északkeleten eshet. Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 4 és 10, napközben 7 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban sokfelé fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben mindössze 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda hajnalban országszerte fagyhat. Napközben több lesz felettünk a felhő, de csak néhol számíthatunk kevés csapadékra. A többfelé élénk, erős nyugati-északnyugati szélben 8-14 fokra van kilátás.

Csütörtökön a délutáni és az esti órákban többfelé szükség lehet az esernyőkre. Helyenként élénk lehet a szél. A csúcshőmérséklet 9 és 18 fok között alakulhat. Pénteken gyakran lehet felhős az ég, de csak helyenként alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. A Dunántúlon erős lehet a délnyugati szél. Az ország nagy részén 15-20 fokra van kilátás, de északkeleten néhol hűvösebb maradhat az idő.

További részletek az Időkép.hu oldalon.