Hideg reggelek és sok napsütés jellemzi az időjárást a jövő héten (Időkép.hu)

Hidegek maradnak a reggelek, gyenge havazás, hószállingózás azonban legfeljebb vasárnap éjszaka vagy hétfő hajnalban fordulhat elő a Balatonnál, a következő napokban sok napsütésre van kilátás – az Időkép előrejelzése szerint.

Hétfőn reggel nyugaton előfordulhat gyenge havazás, de délelőtt elvonul a csapadék. Keleten és délen időnként befelhősödhet az ég, máshol sok napsütés indítja a hetet. Élénk, több helyen erős lesz az északias szél. Hajnalban -14, 0, kora délután 1-5 fokra számíthatunk.

Kedden sok napsütés ígérkezik, eleinte több felhő a déli tájak fölött lehet. Élénk, erős, időnként északon viharos lehet az északi, északkeleti szél. Hajnalban -14, -1, kora délután -1, +5 fok várható.

Szerdán szinte felhőtlen, ragyogóan napos időre van kilátás. Gyengül az északi szél, de még többfelé lehetnek élénk lökések. Hajnalban ismét erősebb fagyok jönnek, a fagyzugokban -10 fok alatti, máshol -10, -5 fok közötti értékekkel. Napközben mindössze -2, +2 fok valószínű.

Csütörtökön -14, -3 fok közötti minimum értékekre készülhetünk. Túlnyomóan napos marad az idő, csapadék nem várható. Az élénk nyugati, északnyugati széllel enyhébb levegő érkezik. A csúcshőmérséklet keleten -3, +3, máshol 4-9 fok között alakulhat – írja az idokep.hu.