Hévízre érkeznek és jótékonykodhatnak a veteránok

Több mint 150 veterán autócsoda mutatkozik be szeptember 14-én Hévízen. A Deák téren tartott veterán járművek találkozójára az ország minden részéről várják a lelkes tulajdonosokat, gyűjtőket, a legrégebbi autók között egy 1916-os Ford-T modell győri mérnök által újraépített változatát, és 1937-es veterán autót is láthatnak.

A találkozót a 60-as évek hangulatát idéző, rockabilly stílusú nyilvános esküvő színesíti, ahol a násznéppel együtt a közönség is koccinthat és gratulálhat a friss házasoknak.  A szervező, Tóth Zoltán elárulta: az autótulajdonosoktól nem kértek regisztrációs díjat, ellenben arra hívták fel a figyelmüket: ha tehetik, az iskolakezdést segítő adományokkal érkezzenek. Tollak, füzetek, táskák, egyéb tanévkezdő felszerelések találhatnak így gazdára a zalaszentgróti Koncz Dezső Általános Iskola, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, az adományokat ugyanis számukra juttatják el a szervezők.

A rendezvényen az iskola is képviselteti magát, a diákok és kísérőik számára a Rózsakert étterem és a Sissy kávéház limonádéval, süteménnyel kedveskedik, az adományokat a rendezvény ideje alatt jelképesen adják át a kis vendégeknek.

A veterán járművek találkozója fővédnökségét Hévíz Város Önkormányzata vállalta.