Hévízen is elültetik a Férfi Felelősség Fáját

Az országban tizedik helyszínként Hévíz is helyet biztosít a Férfi Felelősség Fáját jelképező diófacsemetének. A szervezők a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának a fontosságára kívánják felhívni a figyelmet az akcióval. A  facsemete a Tavirózsa utcában, a sportpálya mellett kapott helyet.

Hazánk legnagyobb férfiközössége, a több, mint százezer főt számláló Férfiak Klubja Kárpát-medence szerte számos helységben szervezi meg kampányát, hogy rámutassanak a férfiak jelenlétének stratégiai fontosságára a családok életében. A Férfi Felelősség Fáját jelképező diófa-csemeték telepítése 2017 októberében kezdődött, s minden év tavaszán és őszén folytatódik. A tervek szerint pár éven belül Kárpát-medence szerte számos településen áll majd Férfiak Klubja táblával jelzett fa.

Nagyon fontosnak tartjuk a hasonló szimbólumrendszerek kialakítását, melyek a  mindennapi életünkben is felhívják a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha – mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

Mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nem csak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A Férfiak Klubja, – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013 óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, mely a fenti tendenciák visszaszorítását célozta, mert hiszünk benne, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani. A Férfi Felelősség Fája projekttel pedig egy újabb lépést teszünk, országos szinten hívjuk fel a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára.

A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.