Hévíz városa az Európai Tavak Szövetségében

Szándéknyilatkozatot írt alá Papp Gábor, Hévíz polgármestere az olaszországi Iseo-ban, az Európai Tavak Szövetségéhez való csatlakozásáról. A fürdőváros Iseo megkeresésére döntött a szövetségbe való belépésről, az olasz küldöttség ez év tavaszán látogatott el Hévízre- számolt be róla közösségi oldalán a település polgármestere.

A települések a jövőben a tervek szerint több pályázatban is együttműködnek, amelyek a természeti kincsekkel büszkélkedő városok turisztikai, kulturális és sport lehetőségeit bővíthetik. A hévízi delegációt fogadta Csiszár Jenő, az újonnan beiktatott milánói főkonzul is. A Főkonzulátus az iseoi aláíráson a helyettes főkonzullal és a gazdasági attaséval képviseltette magát.
Riccardo Venchiarutti, Iseo polgármestere nagy örömmel üdvözölte Hévíz új tagságát a szövetségbe, és egyúttal újabb meghívást tolmácsolt a fürdőváros felé, a jövő évi, májusi Tavak Fesztiválja rendezvényre, amelynek minden évben Iseo ad otthont, és a Szövetség valamennyi tagja – 8 ország települései – képviseli magát.