Ősztől indul a pilótaképzés Hévízen, a város elöljárója Oslóba látogatott

A pilótaképzés egyik központjában, Oslóban tett látogatást Papp Gábor, Hévíz város polgármestere Kepli József János alpolgármester és Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója társaságában – tájékoztatott a település önkormányzatának sajtóreferense.

Mint arról a hirbalaton.hu korábban beszámolt, a norvég tulajdonú Central European Aviaton Cluster partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academyvel pilótaképző központot hoz létre Hévízen 15 millió euró beruházással. A hévízi bázison kialakítják a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot. A pilótaképző akadémia Ausztriából már megrendelte a képzéshez szükséges repülőgépeket, az ősztől megindul a képzés Hévízen. A beruházás elindításához nyújtott segítséget a norvég telephely és reptér látogatás.

Az oslói tárgyalások során Hévíz képviselői találkoztak a Közép-Európai Légiközlekedési Klaszter (CEAC) elnökével, Stig Eyde-del, és ellátogattak  a Pilot Flight Academy központjába, Sandefjordba. A pilótaképző központban Frode Granlund tulajdonos, ügyvezető és kollégái bemutatták mindazokat azokat a létesítményeket – pilótaképző központ, tantermek, szimulátor szobák, kollégium, hangár épületek, gyakorló gépek –, melyek a tervek szerint a Hévíz-Balaton Airporton is helyet kapnak.

A sármelléki reptéren történő képzést teljes mértékben a klaszter koordinálja, a képzés módjáról, annak részleteiről a norvég fél a későbbiekben sajtótájékoztató keretében számol be.