Hévíz az Év Turisztikai Települése 2020-ban

Izgatottan várják az utazók és a turisztikai szakma képviselői minden évben Magyarország legnagyobb online szállásközvetítő portáljának, a Szallas.hu-nak a díjátadó gáláját, amelynek keretében szakmai és közönség díjakkal ismerik el a turizmus kiemelkedő szereplőinek egész éves teljesítményét. 2020-ban nyolcadik alkalommal, rendhagyó módon online került megrendezésre az esemény. Az Év Szállása díjátadón több első helyezés és a fődíj is Hévízen talált gazdára.

(Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.)

„Talán soha nem volt még ilyen fontos felhívni a figyelmet a szakma újítóira, jeles képviselőire, mint ebben a küzdelmes évben”

– vezette fel Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója az eredményhirdetést.

A díjazottak ranglistái a zsűri szakvéleménye és a Szallas.hu rendszerében lévő közel 1,5 millió vendégértékelés mennyisége és pontszáma alapján kerültek összeállításra.

Az Év Szállása 2020 fődíjat a Hotel Európa fit Hévíz kapta. Szakmai kategóriában, a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelek között első helyezett az Ensana Thermal Hévíz, a második helyezett a Hotel Európa fit Hévíz lett.

Az Év Turisztikai Településének is Hévízt választották.

“Hévízen minden a turizmus és a vendégek minőségi kiszolgálása körül forog, amiből a lakók és a város valamennyi dolgozója kiveszi a részét. Idén valamennyien erőn felül teljesítettünk, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Előre menekültünk, új célpiacok számára dolgoztunk ki ajánlatokat, új összefogások születtek, gőzerővel dolgoztunk a turisztikai fejlesztések kivitelezésén. A város ismét megmutatta, hogy a közös, stratégiai együttműködés meghozza az eredményét. Úgy gondolom, hogy az Év Turisztikai Település díjban ezeket az erőfeszítéseket ismerték el.”

– fogalmazott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Az Év Turisztikai Települése rangsor a településekre leadott vendégértékelések alapján került kiválasztásra, száz százalékosan tükrözi az utazóközönség véleményét.