Hévíz a top 10-ben szilveszterkor

Idén is Budapest, Eger és Hajdúszoboszló számíthat a legtöbb vendégre szilveszterkor a Szallas.hu előfoglalási statisztikái szerint, régiónkból Hévíz került be a top 10-be.

Egy átlagos óévbúcsúztató foglalás 65 274 forintba kerül, de akadt közel 2 millió forint értékű dínomdánom is. A népszerűbb, extra programokat kínáló helyeken mostanra már kikerült a megtelt tábla, pedig ebben a kategóriában a 100 százalékos felár sem ritka szilveszterkor.

Megadja a módját az a közepes méretű társaság az óév búcsúztatásának, akik nem sokkal karácsony előtt néhány tízezer forint híján 2 millióért vettek ki szállodai szobát szilveszterre egy hazai településen. A Szallas.hu statisztikái szerint persze az évváltás idejére lehetett találni kifejezetten olcsó szállást is, a legkisebb értékű előfoglalásunk pl. mindössze 4000 forint volt. „Mindezekkel együtt az a jellemző, hogy a vendégeknek átlagosan 50 százalék feletti felárral kell számolniuk szilveszter idején, de akad olyan hotel, ahol dupla annyiba kerül egy szoba, mint egy ünnepmentes decemberi napon” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A Szallas.hu adatai szerint egy átlagos szilveszteri foglalás 65 274 forintot kóstál, a leggyakrabban 2 éjszakára megy a méretét tekintve 3,47 fős társaság. Minden 10. szálláshelyen SZÉP-kártyával egyenlítik majd ki a számlát, ami jellemzően 2019. első napjára fog esni. A megszokottnál magasabb árakban persze szerepe van annak is, hogy a szállás mellett extrákat is tartalmaz. „A csomagajánlatok többsége általában kiadós, szerencsét és pénzt hozó szilveszteri menüt, a népszerűbb italfajták tekintetében korlátlan fogyasztást, és valamilyen aktivizáló programot is tartalmaz” – fűzte hozzá Keresztes Nóra.

A szilveszteri dínomdánom csöppet sem ritka szereplői az ismert művészek, sztárfellépők. Így például idén az ünneplés helyett többek közt Janicsák Veca, illetve Veres „Nika” Mónika is dolgozni fog. Rendkívül népszerűek még a tombolák, a kicsiket is megmozgató vagy éppen lekötő, családos, szórakoztató programok, valamint az éjfélkor feldörrenő tűzijáték. Összességében elmondható, hogy a népszerűbb, és az ünnepi hangulatot a fenti extrákkal fokozó helyeken már december közepén nehezen lehetetett találni szabad helyeket.

A hazai települések tekintetében a szilveszteri népszerűségi lista élén tavalyhoz képest nincs változás, Budapest a leggyakrabban választott szilveszteri úti cél. A fővárost sorrendben Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, majd Pécs követi. Tavalyhoz képest 2 új szereplője van az idei top 10 belföldi utazási célpontnak, ezek Győr és Debrecen. A Szallas.hu adatai alapján az autóval megközelíthető, szilveszteri, külföldi települések tekintetében sorrendben Zakopane, Pozsony és Krakkó a leggyakoribb választás a magyarok körében.

Top 10 belföldi utazási célpont idén szilveszterkor

(Zárójelben a tavalyi helyezés.)

Budapest (1.)

Eger (2.)

Hajdúszoboszló (4.)

Gyula (6.)

Pécs (7.)

Szeged (3.)

Hévíz (5.)

Debrecen (-)

Miskolctapolca (9.)

Győr (-)