Hétvégi vízimentések a Balatonon

A szeles hétvégén, II. fokú viharjelzésben szörföst, és vitorlással bajba kerülteket is kellett menteniük a vízirendőröknek  – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hirbalaton.hu -t.

 

A balatonföldvári vízirendőrök szombat délután a Zánka előtti vízterületre mentek, mivel bejelentés érkezett, hogy egy szörfös az erős szélben nem tud partra jutni, sodródik déli irányba. A vízirendőrök a férfit és szörfjét rövid időn belül megtalálták, a szolgálati hajóba emelték, majd a zánkai strand területére vitték és biztonságba helyezték.

A balatonfüredi vízirendőröket szombat este 20 óra körül riasztották – a 1817 balatoni vízi segélyhívó telefonszámon -, hogy a Balatonfüred előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1-1,5 kilométerre egy vitorlás kishajó segédmotorja elromlott, és emiatt a rajta lévő emberek nem tudnak biztonsággal behajózni a kikötőbe az erős, olykor viharos szélben. A vízirendőrök vontára vették a vitorlást a rajta lévőkkel együtt, és biztonságban eljuttatták őket a balatonfüredi Koloska Marina Kikötőbe.

A siófoki vízirendőrök vasárnap délután a Balatonakarattya előtti vízterületről vontattak be egy hajót utasaival együtt a balatonaligai Club Aliga Vitorláskikötőbe, miután segélykérés érkezett hozzájuk a hajó meghibásodott motorja miatt.