Programkavalkád Balatonlellén

Adventi Fesztivál helyszíne lesz Balatonlelle december első hétvégéjén. Unalomra és egyhangúságra senki sem panaszkodhat, hiszen egy helyszínen három rendezvénnyel, hozzá sok érdekes programmal készültek a szervezők.

December első hétvégéjén, ami az adventi időszak első hétvégéje is egyben Balatonlellén ismét kimaxolják a téli Balatont. Egyszerre kerül megrendezésre a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásár, a II. Balatoni KÖR Adventi Gasztro Piknik és a III. Mikulás Regatta vitorlásverseny.

A karácsonyi vásáron közel 30 különleges kézműves árussal találkozhatunk. A Gasztropikniken részt vesz 10 étterem, 12 borászat, 3 cukrászda és egy pálinka főzde – mind Balatoni KÖR tag – a balatoni régióból.

A Mikulás Regatta vitorlásverseny egyre népszerűbb a hajósok körében, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy idén már a Magyar Vitorlás Szövetség is a kezdeményezés mögé állt. Eddig one design kategóriában 14, open kategóriában 9 egység adta le a nevezését a szombati versenyre. “Nagyon örülünk neki, hogy egyre népszerűbb a téli vitorlázás a Balatonon is, nálunk idén már a hajók több mint 80 %-a vízen telel – áll a szervezők közleményében.

A Téli Vitorlás Versenysorozat egy játék, igyekszünk nem komolyan venni, de tapasztalat szerint a részvevők nem így vannak ezzel, tavaly már igencsak vérre menő küzdelem volt egy-egy versenyen, ütközéssel, óvással, és minden olyannal, ami a komoly vitorlásversenyekre jellemző” – mondta Tóth Balázs, a verseny főszervezője, a BL YachtClub vezetője. Az amúgy is kuriózumnak számító III. Mikulás regattán további különlegességek is várhatóak: indul egy kizárólag hölgyekből és egy – a kapitány kivételével – gyerekekből álló csapat is. “A nálunk tanuló gyerekeknek teljesen egyértelmű, hogy amíg hullámzik a víz, addig hajózni muszáj! A legjobb visszajelzés, hogy 12 gyereknek szóltunk, és mindenki egyből igent mondott a részvételre” – mondta Litkey Árpád, a PÖFF Sportegyesület vezetője.

A parton maradók sem fognak unatkozni, hisz üzemel a műjégpálya, a Balaton első vízre épített élmény szaunája, lesz gyermek játék és kézműves sarok, gyöngyfűzés, sőt az eseményen egész nap élőzene szórakoztatja a látogatókat, fellép a Bango Budapest Band, a Lengyeltóti Brass Band, sztárvendég a Bon-Bon zenekar lesz. Ezen kívül vasárnap még a Mikulás is ellátogat Balatonlellére, és minden gyereknek hoz ajándékot – ígérik a szervezők.