Hétvégi-hóvégi jeges bulik, jégpályák a Balatonon (balatontipp.hu)

Balatonalmádiban, Balatonfenyvesen, Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen, Zánkán terveznek játékos, zenés, forraltboros jeges programokat január utolsó hétvégéjén, és szombaton várhatóan megtartják a Fonyód-Badacsony közötti BalatonÁtcsúszást is.

A balatontipp.hu régiós kalauz tájékoztatása szerint Balatonalmádiban a Wesselényi strandon Jég-Hétvége lesz  január 28-án és 29-én, mindkét nap 10-16 óráig. Sorversenyek, váltók, kötélhúzás, célba dobás, családi korcsolya, jégkorong, limbó, kori-rocky, gyorskorcsolya, “Show-vivő: Tari Tibi”

Balatonfenyvesen a vasútállomással szemben a tó felé nyíló utca végében, a település központi strandján Heves Jeges Karnevál címmel rendeznek január 28-án, szombaton 13-16 óráig. Bulizene egész délután, nyitva tartó büfé forró italokkal és ételválasztékkal, köztük malacsülttel. Lesz nyitva tartó WC, korcsolya-, és fakutya kölcsönzési lehetőség, jégkorongozási lehetőség. A tervek szerint jégvitorlás bemutatóra is sor kerülhet. A programot szervező helyi turisztikai egyesület mindenkit vendégül lát egy farsangi fánkra és teára. A jelmezben érkezők között értékes jutalmakat sorsolnak ki. A buli ugyanitt vasárnap is folytatódik 13-16 óra között, kicsit más programmal.

Balatongyörökön Jégpartit rendeznek a Községi strandon  január 29-én, vasárnap 15 órától.A program szerint játékos ügyességi versenyeket szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek, hokimeccs is lesz saját felszereléssel, forraltbort és forró teát is árusítanak a parton.

Vonyarcvashegyen a Lidó strandon Jégrandi és III. Jégszobrász Művésztelep címmel tartanak programoka, lásd bővebben itt.

Zánkán Jeges strandparty lesz a Községi strandon január 28-án, szombaton 13-17 óráig.
A programok mellett forró italokat és zsíros kenyeret is ígérnek.

Fontos tudni, hogy nyitva lesznek azok a kijelölt jégpályák is, ahol rendezvényt nem szerveznek. Ilyen például a keszthelyi, a tihanyi, a siófoki, a balatonkenesei és a gyenesdiási. Érdemes lesz olyan helyekre is menni, ahol nincs kijelölt jégpálya, de korcsolyázásra alkalmas a jég, mint például Alsóörsön, Balatonfűzfőn, Örvényesen, Balatonföldváron.

A balatontipp.hu külön kiemeli Balatonfüred Esterházy strandját, ahol ugyan rendezvény nem lesz, de folyamatosan dolgoznak azért, hogy remek állapotban legyen a hivatalosan kijelölt jégpálya, amelynek igen nagy a népszerűséget. A helyi és környékbeli iskolák mellett távolabbi megyékből is érkeztek ide hét közben iskolások, hogy rendhagyó tornaórákat tartsanak.

A balatontipp.hu frissülő adatokkal, képekkel szolgál több balatoni programról is.

A BalatonÁtcsúszásról további információkat itt talál.

(9:27)