Hétvégére több napsütés jön (Időkép.hu)

Egyre több napsütésre számíthatunk a hétvégén a Balatonnál – az Időkép előrejelzése szerint.

 

Pénteken elszórtan esőre, záporokra az ország délkeleti felén számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton viszont több órára kisüthet a nap. A Dunántúlon és a középső tájakon több helyen élénk lehet az északi-északnyugati szél. Napközben 9-15 fokot mérhetünk.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, több felhő a déli tájak fölött lehet, csapadék nem valószínű. A legtöbb helyen gyenge, mérsékelt lesz az északi-északnyugati szél, helyenként a Dunántúlon támadhat fel a légmozgás. Hajnalban az északi tájakon és az Alpokalján ismét fagyhat, a legmelegebb órákban pedig 10-14 fokot mérhetünk.

Vasárnap már több helyen indulhat párásan, ködösen a nap. Napközben a felhősebb déli tájakon alakulhat ki kisebb eső, zápor, több napsütés északon, északnyugaton várható. Mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. Hajnalban -3, +5, napközben 9-13 fok várható.

A hétfő felhős, borongós, több helyen ködös idővel indul, kisebb eső, zápor elszórtan kialakulhat. Délután az északi tájakon már kisüt a nap. Az északi tájakon felélénkül, néhol felerősödik a szél. A minimumok -1, +6, a maximumok 8-13 fok között alakulnak.