Hétvégén rendezik a Városi Karnevált Keszthelyen (TV Keszthely)

Huszadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Keszthelyi Városi Karnevált. Idén is a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezi az eseményt, melyre több száz nevezőt várnak. A felvonulni vágyóknak van még idejük jelentkezni február 21-ig, de szombaton fél 2-ig a helyszínen is lehet csatlakozni a menethez. Ebben az évben a Fő téren felállított fűtött sátorban meglepetés gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.

Vásári komédiások, fürgelábú öregasszonyok és hercegi párok is felsorakoztak 20 évvel ezelőtt az első Keszthelyi Városi Karneválon – tudósít a TV Keszthely.  A rendezvényt 2000-ben hívta életre a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. A maskarás felvonulás népszerűsége azóta is töretlen, minden évben több száz jelmezes vesz részt az eseményen színesebbnél színesebb maskarákban. Ez várhatóan idén sem lesz másképp. A szervezők szerint nagy öröm, hogy két évtizede van erre a rendezvényre igény.

Már részben jelent egy rutint, egy hagyományt, egy nagy örömet, hogy eddig bírtuk és tudjuk csinálni. Nyilván nagyon sok támogatónk van, önkormányzat, vállalkozások. Tehát ezt csak így lehet 20 éven keresztül csinálni. És bízunk benne, hogy még 20 évig mi is, ha nem egyedül, hanem fiatalok bevonásával, de továbbra is tudjuk szervezni. – ismertette Dévényiné Balogh Gyöngyi,  a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

Hozzátette, jelentkezni egészen február 21-ig lehet a keszthelyi Tourinform irodában, de a felvonulás előtt a helyszínen is lehet csatlakozni a menethez. Ez a Helikon Kastélymúzeum parkjától indul 14 órakor. Idén újdonsággal is készülnek. A Fő téren fűtött sátorban interaktív gyermekprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat az eredményhirdetésig. A beöltözöttek mindannyian díjazásban részesülnek.