Hétköznapi hősök: evezéssel gyűjtöttek a lebénult Nikinek (borsonline.hu)

Kraz Edina és Muszik Kinga a kihívás mellett azért vágott neki a Balatonnak egy-egy SUP-deszkával, hogy ráirányítsa a figyelmet a 24 éves Foki Nikire, a fiatal csornai lányra, aki 2016-os motorbalesete után nyaktól lefelé lebénult.

Napi hat-nyolc órán át evezte körbe a Balatont Kinga és Edina május 25-től június 2-ig. A két fiatal lányt egy közös és nemes cél hajtotta: segíteni az utasként súlyos motorbalesetet szenvedett Foki Nikit. Mivel rengeteg segítségre van szüksége – a lelki mellett anyagira is –, az ő támogatására ajánlották fel a nem mindennapi kihívást. A lányok bár középiskolás koruk óta ismerik egymást, álmukban sem gondolták volna, hogy valaha ilyen extrém közös kalandba fognak. Nem tudták, hogyan reagál a másik a fáradtságra, ingerlékenységre, s sokszor volt olyan is, hogy órákon át csak a gondolataikba merülve eveztek, egy szót sem váltva egymással. Akkor sem adták fel, amikor a deszkáikat ide-oda dobáló viharos hullámok miatt Keszthely és Balatonmáriafürdő között a kísérőhajójukba kényszerültek – írja a borsonline.hu.

– Azt szerettük volna, ha a sportteljesítményünk egy nemes ügyre irányítja a figyelmet – mesélte Edina. – Niki élni akarása, ereje és kitartása példaértékű mindannyiunk számára.

– Ismerősöktől tudtuk, hogy Niki családjának nagy szüksége lenne támogatásra, hogy a rehabilitációját finanszírozni tudják – tette hozzá Kinga.

A nemes célról korábban itt írtunk.